top of page

3 savjeta za produženi vijek trajanja baterije na električnim biciklima

Želite se voziti i uživati ​​u svom električnom biciklu bez obzira na to idete li u laganu popodnevnu vožnju parkom ili na posao jutarnjim prometom. Svi vaši sustavi električnih bicikala moraju biti u dobrom operativnom stanju kako bi se to postiglo. Baterija vašeg električnog bicikla je kritična komponenta. Evo vam 3 savjeta punjenja električnog bicikla koje će vam pomoći da baterija vašeg e-bicikla traje što je dulje moguće.

Prvo i ono najvažnije, punite novu bateriju električnog bicikla 12 sati.

Odvojite vrijeme za potpuno punjenje baterije vašeg novog električnog bicikla do 12 sati kada ga prvi put imate. Ovo dugotrajno početno punjenje jamči da struja teče kroz sve ćelije i pomaže da se baterija odmah kondicionira.


Savjet br. 2: Redovito punite bateriju svog električnog bicikla.

Litij-kemijske baterije koje se koriste na našim električnim biciklima, i zapravo većini električnih bicikala, trebale bi trajati dulje uz redovitu upotrebu i, stoga, uz redovito punjenje. Uglavnom, ne morate dopustiti da se baterija vašeg električnog bicikla potpuno isprazni. Radije pokušajte napuniti bateriju kada je preostalo između 30 posto i 60 posto kapaciteta. Neki stručnjaci za baterije ipak predlažu povremeno potpuno pražnjenje, možda jednom svakih 30 do 40 punjenja. Ali inače, koristite smjernicu od 30 do 60 posto. Kako biste redovito punili bateriju električnog bicikla, morate je redovito koristiti, pa neka vam ovo bude još jedan poticaj za izlazak i vožnju.

Savjet br. 3: Nemojte prepuniti bateriju električnog bicikla

Ne dopustite da se baterija vašeg električnog bicikla puni dulje vrijeme — nekoliko dana ili više. Kada to učinite, možete uzrokovati da se baterija isprazni, ostavljajući je na oko 95% kapaciteta. Nakon toga punjač počinje puniti bateriju. Slijed loših ciklusa punjenja stvara se ovim slijedom sitnih pražnjenja i dopunjavanja. Umjesto toga, postavite mjerač vremena na telefonu koji će vas podsjetiti da izvadite bateriju iz punjača.


25 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page