top of page

Kako rade električni bicikli?

Električni bicikli rade drugačije od običnih, tradicionalnih bicikala. Ovdje objašnjavamo te razlike i odgovaramo na neka često postavljana pitanja.

Električni i tradicionalni bicikli


Vožnja klasičnog bicikla može biti teška zbog zdravstvenih ograničenja ili želje za bržom i lakšom vožnjom, osobito po teškim vremenskim uvjetima. Kao rezultat toga, električni bicikli su odlična alternativa običnim biciklima u takvim situacijama. Po čemu se razlikuju od tradicionalnih bicikala i kada biste ih trebali kupiti?


Električni bicikl ima električni motor koji pomaže u vožnji. Obično je ugrađen u kotač bicikla. Njegova glavna prednost je u tome što radi gotovo nečujno, omogućujući biciklistu da se vozi s lakoćom čak i po teškim vremenskim uvjetima i na zahtjevnim rutama, poput onih u planinama. Električni bicikl je također sjajan način za kretanje gradom i putovanje na posao. Možete koristiti električni motor čim vam se noge umore od poteškoća s okretanjem pedala. Skromna težina bicikla još će više umiriti vaše mišiće tijekom vožnje.


TRI GLAVNE KOMPONENTE


Električni bicikl sastoji se od komponenti koje rade zajedno kako bi mu omogućile vožnju. Električni bicikl sastoji se od tri glavne komponente:


MOTOR


Postoje različiti položaji za električni motor bicikla. Svaki od njih ima svoje prednosti; prednja glavina, stražnja glavina i motor srednjeg pogona. Glavni cilj motora je osigurati zakretni moment kada pedalirate. Što je električni motor napredniji, nudi veći zakretni moment. Što više zakretnog momenta imate, više snage možete izvući iz bicikla. Jednostavno, zar ne?


24 views0 comments
bottom of page